Seminar met boekpresentatie 'Crisisbeheersing waardevolle lessen'

Een bundeling van inspirerende inzichten vanuit de praktijk

We krijgen steeds meer te maken met complexe crisissituaties die de Nederlandse samenleving ernstig kunnen ontwrichten. De vluchtelingencrisis, de Coronacrisis, de aardbevingsproblematiek, de effecten van de oorlog in Oekraïne en de toenemende dreiging van cybercriminelen zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. Trekken we voldoende lering uit deze crisissituaties?

Wanneer je de evaluatierapporten van de OVV en inspectieorganen goed leest dan kun je daar vraagtekens bijzetten.
Het zijn dikke rapporten vanuit een theoretisch perspectief geschreven en veelal op zoek naar de schuldvraag. Ze leidden nog te weinig tot fundamentele verbetermaatregelen en daadwerkelijke lessen. 

Voor ons een belangrijke reden een boek te publiceren waarin een grote groep deskundigen vanuit de praktijk wel tot concrete verbetervoorstellen komt.
Met de inhoud van dit boek beogen we een bijdrage te leveren aan een crisisbestendiger Nederland. Op woensdagmiddag 27 september werd dit boek tijdens een interactief seminar gepresenteerd.

Extra boekexemplaren bestellen? Dat is mogelijk via deze link.

Programma
Het volledige programma kunt u hier nog eens nalezen en via deze link is er mogelijkheid om de livestream nog eens te bekijken (het wachtwoord heeft u via email ontvangen). 

Presentaties
De presentaties van alle gastsprekers ontvangen alle deelnemers persoonlijk via e-mail.

Reportage De Crisismanager
Via deze link leest u op de website van De Crisismanager een uitgebreide reportage over de bijeenkomst/boekpresentatie en interviews met 4 auteurs die aan het boek hebben meegewerkt. 

Verslag
Het verslag is gemaakt door Robert van Daesdonk, redacteur van het vakblad Beveiliging en leest u hier.

Cartoons en foto's
Onderstaand de cartoons (Peter Koch-Atelier Stripstudio) die tijdens het seminar zijn gemaakt. Klik op een cartoon voor een vergroting. 
Tevens als sfeerimpressie een aantal foto's die tijdens de bijeenkomst zijn gemaakt door Maaike Tindemans, hoofdredacteur/eigenaar De Crisismanager. Klik op een foto voor een vergroting.

218