Boek: Crisisbeheersing: Waardevolle lessen

Een bundeling van inspirerende inzichten vanuit de praktijk

We krijgen steeds meer te maken met complexe crisissituaties die de Nederlandse samenleving ernstig kunnen ontwrichten. De vluchtelingencrisis, de coronacrisis, de aardbevingsproblematiek, de effecten van de oorlog in Oekraïne en de toenemende dreiging van cybercriminelen zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. Trekken we voldoende lering uit deze crisissituaties? Wanneer je de evaluatierapporten van de OVV en inspectieorganen goed leest dan kun je daar vraagtekens bijzetten. Het zijn dikke rapporten vanuit een theoretisch perspectief geschreven en veelal op zoek naar de schuldvraag. Ze leidden nog te weinig tot fundamentele verbetermaatregelen en daadwerkelijke lessen. Voor ons een belangrijke reden een boek te publiceren waarin een grote groep deskundigen vanuit de praktijk wel tot concrete verbetervoorstellen komt. Met de inhoud van dit boek beogen we een bijdrage te leveren aan een crisisbestendiger Nederland.
ISBN nummer: 978-90-827751-5-0

AANMELD-/BESTELFORMULIER

Ik bestel hierbij het boek; Crisisbeheersing, waardevolle lessen

Crisisbeheersing, waardevolle lessen is een uniek boek met praktische en concrete tips om de crisisbeheersing in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Functionarissen vanuit vele sectoren van onze samenleving hebben een bijdrage geleverd aan dit boek. Het onderwijs, gemeenten, ministeries, de zorgsector, waterschappen, politie, bedrijfsleven en meer. Zij hebben in ca. 50 boeiende bijdragen hun inspirerende inzichten, ervaringen en verbetervoorstellen aan het papier toevertrouwd.

Bijdragen zijn er onder andere van Hans Bleijerveld (directeur Expert Team Monuta), mr. Rosa Jansen (bestuurder Slachtofferhulp NL), prof.dr. Rob de Wijk (directeur HCSS), Rob van Geel (crisismanagementspecialist Nationale Politie), drs. Bas Eenhoorn (voormalig burgemeester), prof.mr.dr. Wilma Duijst-Heesters (hoogleraar forensische geneeskunde/gezondheidsstrafrecht Universiteit Maastricht) en Wim Schellekens (oud-huisarts, oud-ziekenhuisbestuurder, oud-directeur van het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO en oud-hoofdinspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Tijdens de coronacrisis was hij lid van het Red Team C19 NL). Het complete overzicht van alle auteurs en de titel van hun bijdragen leest u hier
Klik hier voor een indruk van de inhoud van het boek.

Het boek is gepresenteerd tijdens een seminar op 27 september 2023. Een reportage over deze presentatie leest u op de website van De Crisismanager, daarvoor klikt u hier.

Is uw belangstelling gewekt? Dan kunt u uw bestelling plaatsen via onderstaand bestelformulier. Vult u daarbij het door u gewenste aantal in. 

Prijs:
Per stuk € 24,50 exclusief 9% btw en verzendkosten tot een aantal van 10 stuks
Per stuk € 20,00 exclusief 9% btw en verzendkosten bij een aantal van 11 boeken tot een aantal van 25 stuks
Per stuk € 17,50 exclusief 9% btw en verzendkosten bij een bestelling van meer dan 25 boeken 
(N.B. De verzendkosten naar België zijn hoger)
 


 

26130