Post-HBO registeropleiding Crisisbeheersing

Meld u aan voor de volgende leergang die op 7 maart 2024 van start gaat

In samenwerking met Soba Security Opleidingen heeft SVDC de Post-HBO registeropleiding 'Crisisbeheersing' ontwikkelt. Hierin worden vakbekwame sleutelfunctionarissen opgeleid die klaar staan om de crisis het hoofd te bieden.

Doelgroep
De Post-HBO registeropleiding Crisisbeheersing is bedoeld voor functionarissen die werkzaam zijn binnen het publieke- of private veiligheidsdomein. De opleiding is onder meer geschikt voor:

  • leden van crisis(beleid)teams directieleden of beleidsmedewerkers die crisisbeheersing in hun portefeuille hebben 
  • crisisco√∂rdinatoren
  • crisiscommunicatiemedewerkers
  • securitymanagers van publieke- en private organisaties, 
  • studenten die de HBO-opleiding integrale veiligheidskunde of securitymanagement hebben afgerond en over enkele jaren praktijkervaring beschikken.

Doelstellingen en leerdoelen
In de Post-HBO registeropleiding Crisisbeheersing leert de deelnemer hoe een organisatie zich op tactisch en strategisch niveau zo goed mogelijk kan voorbereiden op rampen- en crisissituaties. En als het daadwerkelijk misgaat, hoe deze crisis het beste kan worden aangepakt.

Studiebelasting en contacturen
De opleiding bestaat uit 13 bijeenkomsten waarvan 11 lesdagen, 1 examendag en een halve dag voor evaluatie en de diploma-uitreiking. De totale studiebelasting van deze opleiding is 175 uur. 

Startdatum
De opleiding start 2x per jaar (begin maart en aanvang september).
Een uitgebreide lunch wordt verzorgd op de locatie.

Diploma
De opleiding wordt afgesloten met een examen en het maken en presenteren van een praktijkwerkstuk. Het examen wordt afgenomen door Exapol, het onafhankelijke examenbureau voor 
beveiliging en veiligheid. De Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing is gecertificeerd door de Stichting PHBO Nederland.
Het succesvol afleggen van het examen Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing leidt tot het diploma Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing.
Het diploma Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing voldoet aan de vakbekwaamheidseis voor CBE (Register Crisisbeheersingsexpert).

Docenten
De opleiding wordt begeleid door twee vaste docenten, Gert-Jan Ludden en Willem Leeuwenkamp. Zij worden aangevuld door verschillende gastsprekers met veel actuele praktijkervaring. 

Klik hier voor de brochure in pdf en hier voor meer informatie.

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden

214