Kenniskring 'Reflectie coronacrisis'

Een terugblik met twee ervaringsdeskundigen

woensdag 13 april 2022

SVDC organiseerde op woensdag 13 april 2022 een kenniskring waarbij twee ervaren sprekers terugblikten op de coronacrisis. Vanuit hun perspectief hebben ze ervaringen en lessen gedeeld met het publiek.

Gespreksonderwerpen

Tijs van Lieshout
De veiligheidsregio heeft 24 maanden in de tiende versnelling gewerkt. Niet alleen in de uitvoering en handhaving van het nationale crisisbeleid, maar ook in het formuleren van flankerend regionaal beleid. Hoe dit proces invulling heeft gekregen, wat ging er goed en wat verliep er niet goed in deze complexe en langdurige crisis en hoe de samenwerking met de nationale crisisorganisatie verliep vertelt ons Tijs van Lieshout van de regio Amsterdan-Amstelland die mede namens het veiligheidsberaad een belangrijke linking-pin vervulde met Den Haag. 

Rosa Jansen
De coronacrisis gaf niet alleen aanleiding tot veel somatisch leed, maar ook op psychosociaal, financieel, economisch en persoonlijk vlak heeft deze grootste naoorlogse crisis zijn sporen nagelaten. Wat Stichting Slachtofferhulp Nederland allemaal in deze crisis heeft moeten doen en of zij qua taakstelling voldoende bekend en benaderbaar zijn voor publieke- en private organisaties, wordt uiteengezet door Rosa Jansen, voorzitter Raad van Bestuur Stichting Slachtofferhulp Nederland.

Programma
Het programma* met de tijdsaanduiding en de onderwerpen/sprekers leest u hiernaast.
*door onvoorziene omstandigheden is het altijd mogelijk dat het programma gewijzigd moet worden

Locatie
De kenniskring vindt plaats in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist. Oud London ligt op nog geen 10 minuten afstand van Station Driebergen-Zeist. U kunt Oud London per bus of taxi bereiken of een OV-fiets huren. Klik hier voor de routebeschrijving als u met eigen vervoer komt.

Organisatie
De organisatie van de kenniskring is in handen van SVDC, adviesbureau in crisisbeheersing en integrale veiligheid.

Doelgroep
De bijeenkomst staat open voor bestuurders en beleidsmedewerkers en zij die crisisbeheersing in portefeuille hebben binnen het openbaar bestuur, de operationele diensten, maatschappelijke instellingen, het bedrijfsleven en/of kenniscentra. Ook anderen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp zijn van harte uitgenodigd deel te nemen.

Vakliteratuur
De deelnemers ontvangen een map met achtergrondinformatie over de sprekers en over de te behandelen thema’s. Daarnaast ontvangt men twee boekexemplaren namelijk 'Corona onthult systeemcrisis' en 'Leren van Corona'. Deze boeken zijn afgelopen jaar bij SVDC verschenen. Het is ook mogelijk om extra boekexemplaren te bestellen. Deelnemers ontvangen in dat geval 50% korting op de reguliere prijs van het boek. Deze besteloptie kunt u aangeven op het bestelformulier. De door u bestelde boeken liggen op 13 april voor u klaar na binnenkomst bij de ontvangsttafel.


Programma 


 

15.30 - 16.00 u

Ontvangst  
16.00 - 16.05 u Welkom en introductie
Gert-Jan Ludden, organisator
16.05 - 17.00 u ‘Coronacrisis als uitdaging voor het openbaar bestuur'
Dhr. Tijs van Lieshout (algemeen directeur Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland)

 
17.00 - 18.00 u Diner  
18.00 - 19.00 u ‘Impact Coronacrisis op Slachtofferhulp NL’

Mw mr. Rosa Jansen (voorzitter Raad van Bestuur Stichting Slachtofferhulp NL)

19.00 u Afsluiting  
     


Aanmelden
De kenniskring staat open voor maximaal 50 deelnemers.
Registratie vindt plaats op volgorde van inschrijving. U kunt zich inschrijven via onderstaand aanmeldingsformulier. 
De kosten voor deelname bedragen € 125 p.p. excl. btw.
Bij gelijktijdige aanmelding voor fysieke deelname van 2 of meerdere deelnemers vanuit eenzelfde organisatie bedraagt de prijs € 99 p.p. excl. btw (iedere inschrijving dient wel separaat aangemeld te worden). 
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en (digitale) factuur.

Annuleren
Bij annulering vóór 1 april 2022 brengen wij geen kosten in rekening. 
Bij annulering na 1 april 2022 is het totale inschrijfbedrag verschuldigd.

Uiteraard kan een deelnemer altijd kosteloos door een collega worden vervangen.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Helma IJsseldijk via 06-11370712 of per e-mail h.ijsseldijk@svdc.nl

188