Seminar De Nieuwe Revolutionaire Golf

Waarom burgers zich van hun leiders afkeren

Donderdag 13 april 2017

Op donderdag 13 april 2017 organiseert SVDC een seminar met de titel De Nieuwe Revolutionaire Golf. Dit seminar is gebaseerd op het boek dat Rob de Wijk eind december 2016 heeft uitgegeven onder gelijkluidende titel. Er is momenteel sprake van een wereldwijde institutionele crisis. Het boek geeft een antwoord op de vraag waarom burgers zich van hun leiders afkeren. Het is niet eerder voorgekomen dat zoveel ingrijpende ontwikkelingen samenvielen en elkaar versterkten: verschuiving van de economische, dus politieke macht naar het oosten, opstanden en ontwrichting in het Midden-Oosten en Noord-Afrika met terrorisme en vluchtelingenstromen tot gevolg, een conflict met Rusland, een financiële crisis en een nieuwe industriële revolutie die banen overbodig maakt. Populisten roepen dat ze onze welvaart en veiligheid kunnen beschermen, maar de Wijk betwijfelt of zij dit waar kunnen maken. Een nieuw soort leider zal de burger uit het dal moeten halen.

Hans Siepel zal zich, baserend op de oude hermetische wijsheid, een radicaal andere analyse geven hoe ons huidig tijdsgewricht te verstaan. Met een hoopvolle boodschap hoe we wel uit deze opeenstapeling van crises de weg kunnen terugvinden naar een meer vreedzame (internationale) samenleving en hoe bestuurders en politici in het licht daarvan zouden kunnen acteren. In zijn boek Doornroosje en de Apocalyps geeft Siepel een antwoord hoe de wereldwijde institutionele crises zijn te verklaren.

Tenslotte zal Jack de Vries als oud politicus en trendwatcher zijn analyse geven van de huidige instabiele veiligheidssituatie in de wereld en waar volgens hem de oplossingsrichtingen zijn te vinden. Vanuit het internationale perspectief zal hij de vertaalslag maken naar de nationale (politieke) situatie.

Het belooft dan ook een bijzondere middag te worden. Kortom een voordracht die u niet mag missen. Hiernaast leest u het volledige programma.

Locatie
Het seminar vindt plaats in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist.
Oud London ligt op nog geen 10 minuten afstand van Station Driebergen-Zeist. U kunt Oud London per bus of taxi bereiken of een OV-fiets huren. Klik hier voor de bereikbaarheidsgegevens.
Organisatie
De organisatie van deze middag is in handen van SVDC, adviesbureau in crisisbeheersing en integrale veiligheid
Doelgroep
Dit seminar staat open voor allen die in dit thema zijn geïnteresseerd. Bestuurders, beleidsmedewerkers, communicatieprofessionals, adviseurs, pers- en redacties van vakbladen, maar ook particulieren.


Programma 13 april 2017

 

12.45 - 13.35 u Ontvangst met lunch  
13.35 - 13.45 u Welkom en introductie door Gert-Jan Ludden  
13.45 - 14.30 u De Nieuwe Revolutionaire Golf door Rob de Wijk
14.30 - 15.15 u Analyse vanuit een Hermetisch perspectief door Hans Siepel
15.15 - 15.45 u Pauze  
15.45 - 16.30 u De schijnwerper op de Nationale politieke situatie door Jack de Vries
16.30 - 17.15 u Paneldiscussie sprekers o.l.v. Gert-Jan Ludden  

17.15 - 17.20 u

Afsluiting dagvoorzitter
 
17.20 - 18.30 u
Borrel met hapjes of additioneel buffet (voor hen die zich daarvoor hebben aangemeld)
 


Aanmelden
U kunt zich inschrijven via onderstaand aanmeldingsformulier. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en (digitale) factuur.
De kosten voor deelname bedragen € 125 p.p. excl. btw. In deze prijs is inbegrepen het boek De Nieuwe Revolutionaire Golf van Rob de Wijk. Bij gelijktijdige inschrijving van meerdere deelnemers vanuit dezelfde organisatie bedraagt de prijs € 100 p.p. Voor voltijd studenten geldt een aangepast tarief.

Buffet
Wanneer u gebruik wilt maken van een uitstekend verzorgd koud/warm buffet na afloop, dan wordt daarvoor additioneel € 35 p.p. excl. btw in rekening gebracht. Deze optie kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier.

Annuleren
Bij annulering vóór 1 april 2017 brengen wij € 25 aan administratiekosten in rekening. Bij annulering na 1 april 2017 is het totale inschrijfbedrag verschuldigd. Uiteraard kan een deelnemer altijd kosteloos in vervanging door een collega voorzien.

188