Mediatraining 'Terug naar de eenvoud'

bevrijdend - inspirerend - effectief

Inschrijving mogelijk zowel individueel als incompany

Bent u ook klaar met mediatrainers die u wijs hebben gemaakt dat u vooral in kernboodschappen moet communiceren? Dat een oneliner in uw antwoord van grote betekenis is? Dat u interviews goed moet voorbereiden? Q and A’ s moet maken? In nieuwstermen moet denken? 11 alternatieven in uw hoofd moet stampen als alternatief voor ‘geen commentaar’? In korte zinnen moet spreken?

Dan is er een alternatief: de Mediatraining 'Terug naar de eenvoud'. In deze training leren we bovenstaande onzin af. Reiken we het inzicht aan dat als u vooral zichzelf blijft, kwetsbaar en eerlijk in uw eigen woorden antwoord geeft, u altijd effectief communiceert en geen trucjes nodig heeft. U zult ontdekken dat het geven van interviews dan helemaal niet moeilijk is. Naast het afleren reiken we een nieuw perspectief aan. Dat noemen we: uit het systeem communiceren. De mainstream mediatrainers leren u in nieuwtermen te denken. Daarmee blijft u in het frame van de media. Wij leren u niet in nieuwstermen maar vanuit het maatschappelijk belang te denken en uw antwoorden in interviews vanuit dát belang te geven.

Bekijk en beluister hier het interview door Boris van de Ven van Café Weltschmerz met Hans Siepel.

Lees hier het artikel uit het Parool (2019) door Hans Siepel.

Recent verscheen een nieuw boekje van Hans Siepel met de intrigerende titel: Transitie33, een vertelling over effectief communiceren voor bestuurder en communicatieprofessional. De meesten van u kennen Hans Siepel van bijeenkomsten waar hij op kritische en zeer inspirerende wijze over het communicatie vak spreekt. Zijn inzichten heeft hij nu samengebracht inTransitie33. Het is een verrassend verhaal.


SDVC verheugt het zeer om in samenwerking met Hans Siepel de Mediatraining 'Terug naar de eenvoud' aan te kunnen bieden waarin u wél tot effectieve communicatie komt. Waar u niet met meel in de mond praat of om de hete brij heen draait of tot vervelens toe uw kernboodschap herhaalt zoals tijdens dit interview, Wel leert het u om in de mediacontacten te communiceren vanuit het belang van de samenleving. Eerlijk en transparant te durven zijn. Daarbij mag u vooral uzelf blijven. Maar wat u vooral leert is hoe u zelfverzekerd ‘de strijd’ met de journalist kan aangaan. Hoe u de ‘macht’ van de journalist kunt doorbreken. Hoe u op effectieve wijze kunt weigeren mee te doen aan de mediaspelletjes. 

Tal van bestuurders hebben de afgelopen periode al kennisgemaakt met deze andere aanpak van mediatraining. Zonder uitzondering vonden ze deze aanpak ‘bevrijdend’ en ‘zeer effectief’. Gun u zelf ook zo'n ‘bevrijdende’ ervaring en schrijf u in voor de Mediatraining 'Terug naar de eenvoud'.

               

CV trainer Hans Siepel

Hans Siepel (1958) studeerde politicologie aan de Universiteit van Nijmegen. Na zijn studie startte hij zijn werkzame carrière in de politiek. In 1992 stapte hij over naar de NS, waar hij de woordvoerder van de RvB was. In 1997 stapte hij over naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij werd daar plv. directeur communicatie. In deze functie was hij woordvoerder van diverse ministers. Op zijn voorstel werd in 2005 het Expertise Centrum Risico en crisiscommunicatie ERC opgericht. Sinds 2005 is hij zelfstandig communicatieprofessional en geeft lezingen en trainingen op het gebied van crisiscommunicatie. Hij schreef diverse boeken over crisis- en overheidscommunicatie en hermetische wijsheid. Het boekje Transitie33 is sinds juni 2016 verkrijgbaar via de uitgever.

Trainingsopzet

De Mediatraining 'Terug naar de eenvoud' van Hans Siepel wordt ondersteund door een cameraman. Er is mogelijkheid tot een individuele inschrijving of een ‘incompany training’ (max. 3 deelnemers). De training neemt een dagdeel in beslag. De ochtendtraining duurt van 9.00-12.30 uur en de middagtraining duurt van 13.30-17.00 uur. In gezamenlijk overleg wordt er een datum/tijdstip/locatie vastgelegd.

Locatie
In overleg.

Kosten
De kosten worden in onderling overleg vastgesteld. Deze zijn onder meer afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aanmelding
U schrijft zich in door onderstaand formulier volledig in te vullen. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij contact met u op om uw wensen af te stemmen.

Annulering
Bij schriftelijke annulering berekenen wij € 50,- administratiekosten. Bij annulering vanaf 4 tot 2 weken voor de training wordt 60% van het bedrag in rekening gebracht. Bij afmelding binnen twee weken voor de training wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Indien u onverhoopt verhinderd bent is een van uw collega’s van harte welkom.

                      

AANMELD-/BESTELFORMULIER

188