Masterclass crisisbeheersing zorgsector voor alumni

5 oktober 2017

Donderdag 5 oktober 2017

SVDC heeft de afgelopen vier jaar in totaal 16 Masterclasses crisisbeheersing voor bestuurders en leden crisisteams zorgsector georganiseerd. Vanuit de deelnemers kwam de oproep om vanaf 2017 bijeenkomsten te organiseren voor alumni. Dit verzoek hebben wij graag ingewilligd, op 19 april vond de eerste 'alumni-dag' succesvol plaats en op 5 oktober volgt deze Masterclass nog een keer. Henk van der Steeg en Gert-Jan Ludden begeleiden deze dagen.

Actuele Thema’s

Tijdens de alumnidag ligt het accent op vier actuele thema’s in de crisisbeheersing voor de zorgsector. Met kennis van deze thema’s kunnen deelnemers de voorbereiding op rampen en crisissituaties in hun eigen omgeving naar een hoger niveau tillen.
Hieronder leest u een toelichting op de thema's en hiernaast het programma met tijden.

 Glenn Schoen
In het buitenland blijkt dat zorginstellingen steeds meer doelwit worden van terreuraanslagen. Moeten we daar in Nederland ook bang voor zijn? En zo ja, wat kunnen we daar preventief aan doen en weten we ook wat te doen als het daadwerkelijk misgaat. Hier kan nog wel een tandje in worden bijgeschakeld laat ons weten terreurdeskundige Glenn Schoen.

 Krijn de Mik        
Zorginstellingen worden steeds meer bedreigd door internetcriminelen. Systemen worden gehackt en privacygevoelige informatie landt gemakkelijk op straat. Zijn zorginstellingen daar wel voldoende op voorbereid? En heeft men voldoende zicht op deze risico’s? Krijn de Mik van Fox-IT zal daarop een enerverende toelichting geven.

 Arold Reusken
Het landelijk netwerk acute zorg (LNAZ) heeft een belangrijke coördinerende rol bij de implementatie van het OTO stimuleringsprogramma voor zorginstellingen. Beleid voor crisisbeheersing wordt geactualiseerd en vele actuele projecten worden geïnitieerd. Een van de voorbeelden is de lancering van het kwaliteitskader crisisbeheersing en OTO 2.0. Wat de meest relevante ontwikkelingen zijn en op welke wijze de niet-acute zorgsector kan aanhaken op dit stimuleringsprogramma wordt verteld door Arold Reusken (Manager LNAZ).

 Tessa Biesheuvel
In september 2015 werd het VUMC verrast door een grootschalige wateroverlast met een algehele evacuatie van patiënten tot gevolg. Een ingrijpende en ergst denkbare gebeurtenis voor alle betrokkenen. Welke lessen zijn hieruit opgetekend? En wat kan het VUMC collega zorginstellingen aan wijze raad meegeven. Dat wordt uit de doeken gedaan door chirurg Tessa van Biesheuvel. Programma Masterclass crisisbeheersing zorgsector voor alumni
 

   8.45 -   9.30 u  Ontvangst
   9.30 - 10.00 u

 Welkom, introductie deelnemers
 Dr. Henk van der Steeg (begeleider Masterclass) en dhr. Gert-Jan  Ludden (begeleider Masterclass)

 10.00 - 11.15 u

 Terreuraanslag: Reëel  risico voor zorginstellingen!?
 
 Dhr. G. C. (Glenn) Schoen BA MA (terreurdeskundige)

 11.15 - 11.30 u  Pauze  
 11.30 - 12.45 u

 Is de zorgsector goed voorbereid op moedwillige  ICT uitval  (cybersecurity)
 Drs. K. (Krijn) de Mik (hoofd Intelligence Fox-IT) 

 12.45 - 13.45 u  Lunch  
 13.45 - 15.00 u

 Actuele ontwikkelingen crisisbeheersing zorgsector
 Drs. A.J.M. (Arold) Reusken (hoofd Bureau Landelijk Netwerk Acute  Zorg)

 15.00 - 15.15 u  Pauze  
 15.15 - 16.30 u

 Lessen van de wateroverlast en evacuatie VUMC
 Drs. T.H. (Tessa ) Biesheuvel (chirurg, WPM-SEH VUMC)

 16.30 - 16.45 u  Afsluiting door Henk van der Steeg en Gert-Jan Ludden  
 17.00 - 18.00 u  Samenvatting, additioneel buffet en vertrek  

Hier leest u in het programma in pdf

Aanvullende informatie en aanmelding
De masterclass voor alumni neemt één hele dag in beslag en gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Het maximum deelnemersaantal is 20 per bijeenkomst. Deelnemers worden geregistreerd in volgorde van aanmelding. U kunt zich aanmelden voor 5 oktober via onderstaand aanmeldingsformulier.

Prijs
De prijs van deelname bedraagt € 695,- p.p. exclusief btw.

Locatie
De Masterclass vindt plaats in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist. Oud London ligt op nog geen 10 minuten afstand van Station Driebergen-Zeist. Klik hier voor de routebeschrijving als u met eigen vervoer komt. Er is gratis parkeergelegenheid.

Organisatie
De organisatie van de Masterclass is in handen van SVDC, adviesbureau in crisisbeheersing en integrale veiligheid.

Diner
Wanneer u gebruik wilt maken van een uitstekend verzorgd diner na afloop van de Masterclass, dan wordt daarvoor additioneel € 50,- excl. btw p.p. in rekening gebracht. Deze optie kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier.

Annuleren
Bij annulering vóór 5 september 2017 brengen wij € 75,- aan administratiekosten in rekening. Bij annulering na 5 september 2017 is het totale inschrijfbedrag verschuldigd. Uiteraard kan een deelnemer altijd kosteloos in vervanging door een collega voorzien.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Helma IJsseldijk via nummer 06-11370712/0575-439335 of per e-mail h.ijsseldijk@svdc.nl

188