Kenniskring 'Perspectief en houvast in een turbulent tijdsgewricht'

Voordracht door Hans Siepel

De terreuraanslagen in Frankrijk, België, de VS, Duitsland, Irak, Syrië van de afgelopen maanden doen velen zich afvragen, zoals ook in het Duitse weekblad der Spiegel gebeurde, of de wereld ‘gek’ geworden is. De paus gaat nog een stap verder en stelt dat de ‘wereld in oorlog’ is. Ook Westerse leiders nemen steeds vaker het woord oorlog in de mond in de strijd tegen IS. En ook het woord ‘Apocalyps’ of ‘Eindtijd' wordt steeds vaker in het publieke discours gehoord. Hoe het ook zij het kan niemand ontgaan dat we in turbulente tijden leven.

                                  
De toestand in de wereld heeft inderdaad ‘apocalyptische’ trekjes. We struikelen van de ene crisis naar de andere terreuraanslag. De Europese gemeenschap verkeert met de Brexit en het vluchtelingenvraagstuk in een existentiële crisis.  Het draagvlak en vertrouwen is bij vele Europese burgers in het Europese project verdampt. Rechts populisme rukt op. Met Donald Trump in de race voor president van de VS. De vertrouwde instituties en politici lijken geen antwoorden op de grote vragen van deze tijd te hebben. De afkeer en vooral de woede tegen het politieke, economisch een financiële establishment groeit wereldwijd. De democratie staat daardoor verder onder druk. De polarisatie in vele (westerse) samenlevingen neemt toe. Tal van zogenaamde oude instituties staan op imploderen. De wereldwijde politieke instabiliteit, met de schier onoplosbare conflicten in het Midden-Oosten, de mislukte staatsgreep en de reacties daarop in Turkije, de terugkeer van de Koude Oorlog, een nog immer wankel internationaal financieel stelsel en de immense gevolgen van de wereldwijde klimaatsverandering, dragen een groot potentieel voor nog meer crises en wereldwijde (politieke) instabiliteit in zich.

Politieke analisten, opiniemakers, wetenschappers, bestuurders en (internationale) politici, het lijkt erop dat niemand een begin van een antwoord heeft hoe dit tijdsgewricht, deze ‘derde wereld oorlog’ te duiden en welke weg te bewandelen om uit deze wereldwijde crisis te geraken.

SVDC nodigt u op vrijdag 30 september  daarom graag uit voor een voordracht van Hans Siepel, met de titel 'Perspectief en houvast in een turbulent tijdsgewricht'. In deze intrigerende en ongetwijfeld inspirerende vertelling zal hij, zich baserend op de oude hermetische wijsheid, een radicaal andere analyse geven hoe ons huidig tijdsgewricht te verstaan. Met een hoopvolle boodschap hoe we wel uit deze opeenstapeling van crises de weg kunnen terugvinden naar een meer vreedzame (internationale) samenleving en hoe bestuurders en politici in het licht daarvan zouden moeten acteren. In de lezing zal Hans het waarheidsgehalte van zijn (hermetische) analyse over het huidig tijdsgewricht illustreren aan de hand van het verloop van de Amerikaanse verkiezingen. 

Velen van u kennen Hans Siepel als een inspirerend spreker die met een beroep op de hermetische  wijsheid afwijkende analyses en inzichten presenteert in vergelijk met de gangbare (wetenschappelijke) analyses van de mainstream-denkers en opiniemakers. Het belooft dan ook een bijzondere middag te worden. Kortom een voordracht die u niet mag missen.

Na afloop krijgt u het laatste boekje Transitie 33 mee, dat Hans samen met Frank Regtvoort schreef. Een aantal gedachten die in de voordracht voorbij zullen komen, kunt u daarin teruglezen.


Programma 30 september 2016

15.30- 16.00 uur  Ontvangst  
16.00- 16.05 uur  Welkom en introductie Gert-Jan Ludden  
16.05- 17.45 uur  Voordracht Hans Siepel  
17.45-18.30 uur  Borrel en (additioneel) buffet  


Locatie

De kenniskring vindt plaats in Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX te Zeist.
Oud London ligt op nog geen 10 minuten afstand van Station Driebergen-Zeist. U kunt Oud London per bus of taxi bereiken of een OV-fiets huren. Klik hier voor de bereikbaarheidsgegevens.

Organisatie

De organisatie van deze middag is in handen van SVDC, adviesbureau in crisisbeheersing en integrale veiligheid

Doelgroep

De kenniskring staat open voor allen die in dit thema zijn geïnteresseerd. Bestuurders, beleidsmedewerkers, communicatieprofessionals, adviseurs, Pers- en redacties van vakbladen, maar ook particulieren.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven via onderstaand aanmeldingsformulier (doorscrollen naar beneden). Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en (digitale) factuur.
De kosten voor deelname bedragen € 75 p.p. excl. btw. In deze prijs is inbegrepen het boekje Transitie 33.

Buffet

Wanneer u gebruik wilt maken van een uitstekend verzorgd koud/warm buffet na afloop, dan wordt daarvoor additioneel € 35 p.p. excl. btw in rekening gebracht. Deze optie kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier.

Annuleren

Bij annulering vóór 15 september 2016 brengen wij € 20 aan administratiekosten in rekening. Bij annulering na 15 september 2016 is het totale inschrijfbedrag verschuldigd. Uiteraard kan een deelnemer altijd kosteloos in vervanging door een collega voorzien.

188