Seminar crisisbeheersing in het onderwijs 2019

Aanbevelingen uit de praktijk

Donderdag 26 september 2019

Regelmatig worden scholen geconfronteerd met incidenten of crisissituaties, of de gevolgen hiervan. Denk bijvoorbeeld aan brand, ernstig pestgedrag, radicalisering, zedendelicten, schietincidenten, hack of uitval van ICT- of nutsvoorzieningen en fraude. Onderwijs moet in een veilige omgeving worden geboden; veiligheid en crisismanagement staan daarom steeds vaker op de agenda van schoolbesturen, de ministeries van OCW en JenV, gemeenten, veiligheidsregio’s en operationele diensten.

Bent u goed voorbereid?

Denkt u regelmatig na over deze thema’s? Is er voldoende bewustwording? Maakt u periodiek een risicoanalyse? Beschikt u over een actueel en integraal crisisplan? Kent u uw veiligheidspartners binnen de gemeente en veiligheidsregio? En als het mis gaat, is er dan binnen uw school een slagvaardige crisisorganisatie met vakbekwame medewerkers die weet wat hen te doen staat? Over deze en andere thema’s organiseerden wij het seminar crisisbeheersing in het onderwijs op  26 september 2019 in Zeist. Zes sprekers/ervaringsdeskundigen namen de aanwezigen mee in boeiende presentaties aan de hand van (actuele) crisissituaties uit de praktijk. 


Het volledige programma kunt u hier nog eens nalezen. De presentaties van de sprekers staan hieronder gepubliceerd. Tevens een fotoimpressie van het seminar en de cartoons, gemaakt door Peter Koch van Atelier Stripstudio. Klik op een foto of cartoon voor een vergroting.

Verslag

Hier leest u het verslag van het seminar

Presentaties

Klik hier voor de presentatie van prof.dr. Peter Bos
Klik hier voor de presentatie van dhr. Nico Woonink
Klik hier voor de presentatie van mw. dr. Birgit Pfeifer
Klik hier voor de presentatie van dhr. Martin Madern
Klik hier voor de presentatie van mw. Katja van Mook
Klik hier voor de presentatie van dhr. Jan Berend van der Wijk
 

218