Conferentie 'Cyber? Mij een zorg!'

Woensdag 18 april 2018

Cyberaanvallen zijn volop in het nieuws. Het veroorzaakt veel schade. Wereldwijd zijn er voorbeelden van organisaties, waaronder ziekenhuizen en huisartsenposten, die stil komen te liggen. Medische apparatuur is niet meer bruikbaar. Operaties worden uitgesteld. En ambulances kunnen niet meer goed worden aangestuurd. Het voelt een beetje als een ver-van-mijn-bedshow. Waarom zou jij je druk maken over digitale veiligheid? De IT-collega’s zijn aan zet. Cybersecurity  is vooral hun ding. Jij kan er niets aan doen. Maar is dat wel zo? Nee! Niets is minder waar. Digitale veiligheid is niet alleen een technisch onderwerp voor de IT-afdeling. Het raakt de hele organisatie! Van bestuur en directie tot management en medewerker; iedereen draagt verantwoordelijkheid voor een digitaal veilige organisatie. En van beleid, inkoop en juridische zaken tot bedrijfsvoering, HRM en facilitaire zaken; alle afdelingen spelen een belangrijke rol. ‘Cyber? Mij een zorg!’ geeft je handvatten voor digitale veiligheid in de héle organisatie. 

Doel
De gevolgen van een cyberaanval op een organisatie raken iedereen. De conferentie ‘Cyber? Mij een zorg!’ heeft tot doel bewustwording te creëren en kennis te verdiepen op alle niveaus en bij alle afdelingen in een (zorg)organisatie, zodat iedereen zijn bijdrage levert aan een digitaal veilige organisatie. En zelfs aan een digitaal veilige sector. Je krijgt hiervoor praktische handvatten aangereikt. 

Doelgroep
De conferentie richt zich op het tactisch-strategische niveau van organisaties. Aan de hand van één specifieke sector – de zorgsector – gaan we in gesprek over het digitaal veiliger maken van organisaties. De inhoud is zodanig opgezet dat deze ook interessant en leerzaam is voor andere sectoren. 'Cyber? Mij een zorg!' beoogt o.a. bestuurders, beleidsmedewerkers, managers, communicatie- en juridische adviseurs, leden crisisteams, HRM- , P&O- en ICT-adviseurs bijeen te brengen van ministeries, provincies, veiligheidsregio’s, gemeenten, OM, politie, brandweer, GHOR, zorginstellingen, het bedrijfsleven, kenniscentra en maatschappelijke instellingen. Ook anderen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp zijn van harte welkom. 

Inhoud
In de ochtend gaan de sprekers met name in op strategische onderwerpen, zoals trends en actuele ontwikkelingen die op ons afkomen, de rol van het bestuur, compliance, ketenveiligheid, implementeren van digitale veiligheid in de organisatie en het belang van een CISO voor de organisatie. Hoe kun je als partners binnen een keten elkaar juist versterken bij goede gegevensbescherming en welke voorwaarden maken een ketenaanpak succesvol. In de middag gaan de sprekers in op de digitale weerbaarheid van organisaties, respons op cyberaanvallen, het praktisch invoeren van digitale veiligheid en het creëren van een veiligheidscultuur, de werkwijze van cybercriminelen en wat we van hen kunnen leren.
De dagvoorzitter betrekt het publiek bij de lezingen en zorgt voor interactie, omdat we het belangrijk vinden dat je nieuwe inzichten opdoet die aansluiten bij jouw situatie.

Organisatie
Deze conferentie wordt georganiseerd door Turnaround Communicatie en SVDC advies in crisisbeheersing. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martin Bobeldijk (Turnaround Communicatie 06-18489822) of Gert-Jan Ludden (SVDC 06-51817733). 

Kosten
De deelnamekosten zijn € 275,- p.p. excl. BTW. Bij aanmeldingen van meer deelnemers vanuit één organisatie zijn de deelnamekosten  € 245,- p.p. excl. BTW. Bij de prijs zijn de informatiemap, lunch en drankje na afloop inbegrepen.

Programma
 

 08.45 - 09.30 u  Ontvangst  
 09.30 - 09.35 u  Welkom en opening - Elly van den Heuvel, secretaris Cyber   Security Raad en lid Raad van Toezicht Z-CERT (dagvoorzitter)  
 09.35 - 09.40 u  Korte videoboodschap door secretaris-generaal Erik Gerritsen 
 Ministerie van VWS 
 
 09.40 - 10.15 u  Trends en actuele cyberontwikkelingen - Yori Kamphuis   (trendwatcher en oprichter/eigenaar) Storro  
 10.15 - 10.50 u  Sturen op digitale (informatie)veiligheid vanuit de   bestuurskamer -  Ruben Wenselaar (CEO Menzis)     
 10.50 - 11.20 u  Pauze  
 11.20 - 11.55 u  Samenwerken aan één ambitie: gegevensbescherming in   de keten - Leonie Gerding (Consultant bij Verdonck, Klooster &   Associates)
 
 
 11.55 - 12.30 u  Leiderschap, cultuur en veranderprocessen in relatie tot   cyber security - Eelco Stofbergen, (Director Consulting &   Thought Leader Cybersecurity) CGI  
 12.30 - 13.15 u  Lunch  
 13.15 - 13.50 u  Digitale weerbaarheid en crisisrespons in de zorg - Nienke   van den Berg (Directeur Z-CERT)  
 13.50 - 14.25 u  Implementeren van digitale veiligheid in de héle   organisatie -   Dennis Verschuuren (Information Security   Officer) Maasstad Ziekenhuis  
 14.25 - 14.45 u  Pauze  
 14.45 - 15.20 u  Lessen van cybercriminelen en modus operandi - Theo van   der Plas (Portefeuillehouder Cyber) Nationale Politie  
 15.20 - 16.00 u

 Paneldiscussie door Marcel van Oirschot (Commercieel   Directeur Fox-IT)/ Eric Luiijff, (cybersecurity en SCADA security,   Luiijff Consultancy), Melanie Rieback (CEO Radically Open   Security)

  
 
 16.00 - 16.10 u  Afronding  
 16.10 - 17.00 u  Drankje met hapje  

klik hier voor de pdf versie van het programma

                                        

Locatie
Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist.

Aanmelden
U schrijft zich in door onderstaand formulier volledig in te vullen. (Indien u met meer collega's deel gaat nemen, dient eenieder zich separaat aan te melden). Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en digitale factuur. Uiterlijk tien dagen voor de conferentie ontvangt u een informatiemail inclusief een routebeschrijving. Inschrijving vindt plaats in volgorde van ontvangst. Inschrijving verplicht tot betaling. 

Annuleren
Bij annulering voor 18 maart 2018 brengen wij € 45 aan administratiekosten in rekening. Bij annulering na 18 maart 2018 is het totale inschrijfgeld verschuldigd. Uiteraard kan een deelnemer altijd kosteloos door een collega worden vervangen.

AANMELDEN

26100