Conferentie 'Cyber? Mij een zorg!'

Op woensdag 18 april 2018 organiseerden Turnaround Communicatie en SVDC de goed bezochte conferentie Cyber? Mij een zorg! te Zeist.

Cyberaanvallen zijn volop in het nieuws. Het veroorzaakt veel schade. Wereldwijd zijn er voorbeelden van organisaties, waaronder ziekenhuizen en huisartsenposten, die stil komen te liggen. Medische apparatuur is niet meer bruikbaar. Operaties worden uitgesteld. En ambulances kunnen niet meer goed worden aangestuurd. Het voelt een beetje als een ver-van-mijn-bedshow. Waarom zou jij je druk maken over digitale veiligheid? De IT-collega’s zijn aan zet. Cybersecurity  is vooral hun ding. Jij kan er niets aan doen. Maar is dat wel zo? Nee! Niets is minder waar. Digitale veiligheid is niet alleen een technisch onderwerp voor de IT-afdeling. Het raakt de hele organisatie! Van bestuur en directie tot management en medewerker; iedereen draagt verantwoordelijkheid voor een digitaal veilige organisatie. En van beleid, inkoop en juridische zaken tot bedrijfsvoering, HRM en facilitaire zaken; alle afdelingen spelen een belangrijke rol. Tijdens de conferentie op woensdag 18 april 2018 werden er tal van handvatten aangereikt voor digitale veiligheid in de héle organisatie. 

Programma
Hiernaast kunt u het programma nog eens nalezen.

Presentaties van de sprekers
Videoboodschap Erik Gerrritsen
Presentatie Yori Kamphuis
Presentatie Ruben Wenselaar
Presentatie Leonie Gerding
Presentatie Eelco Stofbergen
Presentatie Nienke van den Berg
Presentatie Dennis Verschuuren
Presentatie Theo van der Plas

Verslag
Hier leest u het verslag van de conferentie, klik hier voor een korte samenvatting, onderstaand treft u een fotoimpressie aan. Klik op een afbeelding en vervolgens op de pijl ernaast om verder of terug te gaan.

Programma
 

 08.45 - 09.30 u  Ontvangst  
 09.30 - 09.35 u  Welkom en opening - Elly van den Heuvel, secretaris Cyber   Security Raad en lid Raad van Toezicht Z-CERT (dagvoorzitter)  
 09.35 - 09.40 u  Korte videoboodschap door secretaris-generaal Erik Gerritsen 
 Ministerie van VWS 
 
 09.40 - 10.15 u  Trends en actuele cyberontwikkelingen - Yori Kamphuis   (trendwatcher en oprichter/eigenaar) Storro  
 10.15 - 10.50 u  Sturen op digitale (informatie)veiligheid vanuit de   bestuurskamer -  Ruben Wenselaar (CEO Menzis)     
 10.50 - 11.20 u  Pauze  
 11.20 - 11.55 u  Samenwerken aan één ambitie: gegevensbescherming in   de keten - Leonie Gerding (Consultant bij Verdonck, Klooster &   Associates)
 
 
 11.55 - 12.30 u  Leiderschap, cultuur en veranderprocessen in relatie tot   cyber security - Eelco Stofbergen, (Director Consulting &   Thought Leader Cybersecurity) CGI  
 12.30 - 13.15 u  Lunch  
 13.15 - 13.50 u  Digitale weerbaarheid en crisisrespons in de zorg - Nienke   van den Berg (Directeur Z-CERT)  
 13.50 - 14.25 u  Implementeren van digitale veiligheid in de héle   organisatie -   Dennis Verschuuren (Information Security   Officer) Maasstad Ziekenhuis  
 14.25 - 14.45 u  Pauze  
 14.45 - 15.20 u  Lessen van cybercriminelen en modus operandi - Theo van   der Plas (Portefeuillehouder Cyber) Nationale Politie  
 15.20 - 16.00 u

 Paneldiscussie door Marcel van Oirschot (Commercieel   Directeur Fox-IT)/ Eric Luiijf, (cybersecurity en SCADA security,   Luiijf Consultancy), Melanie Rieback (CEO Radically Open   Security)

  
 
26100